دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
محمد کهوند کارشناس فضای مجازی

حوزه/ کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی با تاکید بر لزوم توجه جدی به مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه فضای مجازی ، خواستار شکل گیری فرهنگ مطالبه گری مردم از مسئولان در زمینه ایجاد شبکه ملی اطلاعات شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد کهوند، عصر امروز طی سخنانی در نشست آسیب شناسی حضور نیروهای ارزشی در شبکه های اجتماعی که به همت انجمن سواد رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی و نیز گروه فرهنگ و ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه جامع امام حسین(ع) در نگارستان اشراق قم برگزار شد، با اشاره به این که حدود 20 سال از ورود جدی کشور ما به مقوله فضای مجازی می گذرد و در این مدت شاهد فراز و نشیب هایی بوده ایم، اظهار داشت: طبعاً لازمه موفقیت در تبلیغ ، توجه به اصول و مولفه هایی چون خودشناسی، تبلیغ شناسی ، آشنایی با محل تبلیغ و نیز مخاطب شناسی است و این که به هر حال اقتضائات و شرایط تبلیغی را باید به درستی شناخت.

لزوم شناخت اهداف و اقتضائات تبلیغ در فضای مجازی

وی افزود: از این منظر یک طلبه و روحانی که به عنوان تبلیغ می خواهد وارد فضای مجازی شود باید از جهت تبلیغ دارای توانمندی هایی باشد و به عنوان مثال توانمندی های خاصی در مواجهه با شبهات و پاسخ مستدل به آن ها را داشته باشد، ضمن آن که ما باید اهداف خود از امر تبلیغ در فضای مجازی را مشخص کنیم تا با شناخت بهتر بتوانیم به انجام وظایف طلبگی خود بپردازیم.

وی بیان داشت: اولین اشتباه در مساله تبلیغ در فضای مجازی این است که آن را منحصر به شبکه های اجتماعی صهیونیستی کنیم ، در حالی که وبلاگ ها، پادکست ها، سایت ها و بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی همه جزو فضای مجازی هستیم و بعضاً ما از آن ها غافل هستیم.

این مبلغ دینی در عرصه فضای مجازی خاطرنشان کرد: شاید برای شما جالب باشد که بدانید در حال حاضر شبکه های اجتماعی داخلی همچون کلوپ و فیس نما 2 میلیون مخاطب و شبکه اجتماعی بیسفون دارای یک میلیون مخاطب است.

از ظرفیت های داخل غافل نشویم

وی افزود: واقعیت آن است که در شرایط فعلی همه تلگرام و اینستاگرام و واتس آپ و غیره را می شناسند و حال آن که باید شبکه های اجتماعی داخلی و ظرفیت های ملی را نیز بشناسیم و در تبلیغ و ترویج آن ها که سلامت و امنیت بیشتری دارند، بکوشیم.

حجت الاسلام کهوند همچنین با تاکید بر این نکته که فعالیت تبلیغی در شبکه های اجتماعی صهیونیستی دارای کم ترین فایده و بیشترین ضرر برای ما هستند، گفت: کار تبلیغی در این فضا مسموم و مضر است، ضمن آن که ما نباید این گونه فکر کنیم که شبکه های اجتماعی صهیونیستی یک فضای بدون مدیریت و رها شده است.

گلایه های رهبری درباره فضای مجازی را جدی بگیریم

 کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی در ادامه سخنان خود با اشاره به گلایه مندی مقام معظم رهبری در سخنان دیروز ایشان نسبت به شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات اظهار داشت: ایشان به صراحت فرمودند که فضای مجازی کشور رها شده و در خدمت فرهنگ بیگانه درآمده است و این در حالی است که می دانیم در اکثر شبکه های اجتماعی وابسته به نظام سلطه، هیچ مشابهتی با فرهنگ ایرانی و اسلامی وجود ندارد.

وی با اشاره به این نکته که اساساً طلبه برای رفتن به تبلیغ و موفقیت کار خود باید محیط تبلیغی را به درستی بشناسد، افزود: دشمن که با نماز و روزه و زکات و خمس ما کاری ندارد اما وقتی بخواهیم مطالب و محتواهایی ضد استکباری و ضد صهیونیستی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر کنیم ما را محدود و گاه حذف می کند.

رؤسای تلگرام صهیونیستی هستند

این محقق و پژوهشگر فضای مجازی تصریح کرد: همین تلگرام که بیش از 22 میلیون ایرانی کاربر آن هستند بنابر اذعان مجله فوربس زیر مجموعه یک شرکت صهیونیستی به نام قلعه دیجیتال است و لذا  نمی توان شرکت تلگرام را مستقل دانست.

وی افزود: رییس تلگرام دو برادر روسی تبار یهودی هستند که از روسیه نیز به دلایل امنیتی اخراج شده اند و در حال حاضر نیز رییس اصلی آن که رییس قلعه دیجیتال باشد ، ساکن سرزمین های اشغالی است.

حجت الاسلام کهوند گفت: پاول دورف مدیر تلگرام زیر مجموعه قلعه دیجیتال است و لاشویلی که مالک شرکت قلعه دیجیتال است مورد تحسین شخص نتانیاهو و ساکن اسراییل است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: با وجود آن که همه حزب اللهی ها و مراکز دینی و نهادهای انقلابی ما در تلگرام حضور دارند اما به عقیده بنده صهیونیست ها هنوز هم از فضای تلگرام بیشترین منفعت را در راستای اهداف خود می برند.

ترویج فساد و فحشا در محبوب ترین کانال های تلگرامی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که بیشترین مخاطبان کانال های تلگرامی را کسانی تشکیل می دهند که دنبال سرگرمی و بعضاً مسایل ضد فرهنگی هستند، گفت: بیشترین محتوایی که تبادل می شود در همین تلگرام مربوط به فساد و فحشاست و از این حیث معتقدم که بیشترین بهره را صهیونیست ها می برند

 کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی با تاکید بر این که ما به عنوان یک مسلمان و شیعه انقلابی نباید حاکمیت استبداد و استکبار را بپذیریم، بیان داشت: این که رهبر معظم انقلاب فرمودند حوزه باید انقلابی باشد به این معناست که ما باید بتوانیم فضای مستقل و سالم در تبلیغ فضای مجازی را فراهم کنیم و البته باید بدانیم که حضور در برخی شبکه های اجتماعی به صلاح نیست و ممکن است عوارض و آسیب های خطرناکی به همراه داشته باشد.

لزوم گفتمان سازی برای تولید و ترویج شبکه های بومی

حجت الاسلام کهوند ادامه داد: در واقع هدف ما این است که سخت افزار و نرم افزار بومی درست کنیم و این نیازمند گفتمان سازی است؛ از سویی وقتی ما می دانیم یک چیزی غلط است نباید تلاش کنیم جایگزین آن را که باز هم غلط است بیاوریم.

 کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی گفت: سوال بنده این است که چرا استفاده از نرم افزارهای داخلی مثل بیسفون و سروش را معرفی و فرهنگ سازی نمی کنیم و حال آن که اگر این کار را می کردیم فساد و فحشا کاهش می یافت و مسایل امنیتی بهتر و بیشتر رعایت می شد.

وی اضافه کرد: با این وجود حتی اگر خواستیم نرم افزار ایرانی بسازیم باید بدانیم که باز هم وقت زیادی از مردم در خانواده ها در فضای مجازی سپری می شود مگر این که تغییری در ذات و ساختار آن ایجاد کنیم که افراد همه وقت خود را صرف این فضا نکنند.

مطالبه گری درباره شبکه ملی اطلاعات را جدی دنبال کنیم

کارشناس فضای مجازی با بیان این که ما باید مطالبه جدی مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مباحث فرهنگی و به خصوص فضای مجازی را پیگیری کنیم، تصریح کرد: نیروهای مذهبی و حزب اللهی ها اگر بحث ایجاد شبکه ملی اطلاعات که سلامت و امنیت بالایی دارد و هزینه به مراتب کمتری برای کشور به همراه دارد را  دنبال نکنند آسیب ها و مخاطرات فضای مجازی همچنان روند صعودی خواهد داشت.

وی گفت: آنچه مهم است این که باید از انفعال خارج شده و تحرک و پویایی در بین نیروهای حزب اللهی ها ایجاد شود و باید مردم را آگاه کنیم تا آن ها بدانند مزایای شبکه ملی اطلاعات چیست و از آن سو آفت ها و آسیب های اینترنت و فضای مجازی فعلی کدام است.

وی افزود: در حال حاضر آلمان که یک کشور پیشرفته غربی است دارای شبکه ملی اطلاعات است و شبکه ملی اطلاعات یک بستری است که باید به سمت آن برویم و مردم این را از مسئولان مطالبه کنند.

آزادی بیان به سود منافع صهیونیست ها!

حجت الاسلام کهوند در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در شبکه های اجتماعیِ صهیونیستی آزادی بیان به معنای واقعی وجود ندارد، گفت: چندی پیش آقای مجید مجیدی کارگردان فیلم محمد رسول الله(ص) تیزر این فیلم جهانی را در یوتیوب گذاشت که بعد از 500 هزار بازدید کننده و دانلود ، حذف شد و این در حالی است که در غرب مدعی آزادی بیان، بدترین فیلم های ویدئویی علیه پیامبر اسلام حذف نمی شود .

اهداف ضد ایرانی غربی ها و صهیونیست ها در شبکه های اجتماعی

وی با بیان این که غربی ها و صهیونیست ها از جریان اطلاعات رایج در شبکه های اجتماعی فعلی استفاده ها و بهره برداری خود را در عرصه های سیاسی و اعتقادی و اجتماعی می برند، ابراز داشت: از سویی آن ها بر اساس همین اطلاعات رد و بدل شده در شبکه های اجتماعی رایج که مدیریتشان دست آن هاست، نسبت به جامعه ما ذائقه سنجی کرده و نیازهای فرهنگی و اخلاقی ما را درمی یابند و بعد بر اساس آن ها علیه ما برنامه ریزی می کنند

 کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی گفت: به عنوان مثال وقتی می فهمند که بچه های ما کارتون باب اسفنجی را می پسندند، برنامه ها و اهداف خود را زیرکانه و حساب شده از این طریق دنبال می کنند و بنابر این ما به این وسیله اطلاعات خود را به صورت غیرمستقیم در اختیار دشمن قرار می دهیم که بعد بخواهد علیه ما کار کند

لزوم اصلاح فرهنگی در مثلت تولید، توزیع و مصرف

این پژوهشگر رسانه و فضای مجازی همچنین با بیان این که باید فرهنگ تولید، توزیع و مصرف در این رابطه اصلاح شود، یادآور شد: اگر چیزی تولیدش غلط باشد مصرف و توزیع آن نیز غلط است مثل شراب و مواد مخدر و لذا در اینجا دیگر کار فرهنگی معنا ندارد، پس ما باید بدانیم هر ابزاری برای کجا و مناسب چه کسانی است .

وی در خاتمه با تاکید بر این که مطالبات مقام معظم رهبری را جدی بگیریم و برای این موضوع که ایشان فرمودند فضای مجازی رها شده است ، فکری کنیم، گفت: در فضای مجازی متاسفانه دولت ها تن به اجرای فرمایشات رهبر معظم انقلاب نداده و نمی دهند و باید این روند با تقویت فرهنگ مطالبه گری مردم از مسئولان تغییر جدی کند.

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha